Om mig - about me

Tre klockor

Namn: Christina Arvidson

Född: i Lund i 1962.

Uppvuxen i Malmö och Skanör/Falsterbo tillsammans med mamma, pappa och lillebror.

Började efter studenten att arbeta på Sydsvenskan, där jag sedan jobbade i över 30 år.

I dag arbetar jag som platschef på en av Smile tandvårds kliniker i Malmö.

Under min uppväxt hade min farmor och min mamma en konsthantverksaffär i Skanör – Tre klockor.

I början av 1990-talet träffade jag min man Bengt. Sedan våren 1996 har vi bott i Barsebäck, med våra barn Petter och Linnea.

Våren 2011 gick jag min första silverkurs. Sedan dess har jag gått på kvällskurser i silversmide varje termin, först i Kävlinge sedan i Lund och nu i Malmö.

Våren 2014 öppnade jag min egen silververkstad och gav den namnet Tre klockor.

Om mig - about me

Alla mina silverföremål görs i 925 eller 999 sterling silver och de görs för hand av mig själv..

Varje smycke är unikt och finns endast i ett fåtal exemplar. Alla med variationer så det finns inte två exakt likadana.

Vissa saker finns i lager men det mesta görs på beställning och då blir leveranstiden ca 6-8 veckor.

Jag tar även emot beställningar efter dina egna önskemål. Mejla mig dina idéer så återkommer jag med prisuppgift.

All my silver items are shaped from 925 or 999 silver and are unik.

Many of my silver items are made to order with delivery 6-8 weeks.

I also made order according to your wishes. Pleace mail and I will respond you with price.

About me

Name: Christina Arvidson

Born: 1962 in Lund, Sweden

Background: Worked for over 30 years at Sydsvenskan (newspaper). Now I work with administration.

Family: Husband Bengt and two children, Petter and Linnea. Living in Barsebäck, Sweden

Silversmithing since spring 2011 when I went to my first evening course in silver.

Medlem i:

• Hantverk på hamnen
  • Konstforum i Kävlinge
  • LundaCraft
  • Nätverket Höjdarna i Kävlinge

Utställningar/Exhibitions:

• Segelsällskapet Pinnhättan – påskutställning Barsebäck 2012
  • Lions Sillamarknad, Barsebäckshamn 2014
  • Hantverk på hamnen, Barsebäckshamn, påsken 2015 och augusti 2015, november 2015, påsken 2016, augusti 2016, påsken 2017, påsken 2018
  • Konstforum Kävlinge, höstmarknad 2015, julmarknad 2015, julmarknad 2016
  • Handelsplats Center Syd, Löddeköpinge - Turistbyrån, januari till augusti 2016
  • Stångbymässan i Stångby (utanför Lund) - oktober 2016
  • Julen på Högestad - november 2016
  • Hemslöjden i Landskrona - sommaren 2017
  • Hantverksmässan i Lomma - maj 2017
  • Hantverksmässan i Båstad - juli 2017
  • Bjärekulla marknad i Ängelholm - augusti 2017
  • Stångbymässsan i Stångby (utanför Lund) - oktober 2017
  • Julen på Högestad - november 2017
  • Brukskonst i Löberöd - december 2017
  • Kävlinge kommuns konstförening - mars 2018

Vill du beställa något - gå till kontakta mig och fyll i ditt namn, e-post och skriv namnet på smycket samt antal. Vid ring eller armband även storlek.

Order? Contact me and fill in your name, e-mail and the name of the product.